Skafferiet

Skafferiet

Kurser & evenemang

Boka

Workshop Fönsterrenovering

Välkommen till oss på en workshop i fönsterrenovering.

Du som deltagare får rotera mellan olika stationer och momenten inom fönsterrenoveringens grunder utforskas. Du får prova olika tekniker och använda olika verktyg på övningsbågar. Ledare för workshopen är byggnadsantikvarie Madeleine Nilsson vid “Älfgärdet Restaurering”, som med sin gedigna kunskap och brinnande intresse kommer guida oss genom kvällen. I workshopen ingår en kvällsmåltid i regi av Almars Krog samt kaffe, te och sötsak. Ett gott glas vin eller en kall god öl finns till försäljning för dej som vill omfamna fredagsfeelingen lite extra. Ta med oömma kläder och handskar. Ingen övrig utrustning eller erfarenhet krävs.

Plats: Skafferiet på Almars Gård. Det finns en stor parkering norr om gården och för dej som reser med buss stannar länsbuss 601 precis här utanför.

Datum: Fredag 10 september

Tid: 16:00 – ca 20/21

Pris: 1200 kr

Antal platser: 10

Kurs Fönsterrenovering

Välkommen till oss på en ingående kurs i fönsterrenovering. Den här kursen sträcker sig över fyra tillfällen och du som deltagare får en grundlig inblick i fönsterrenoveringens värld. Vi går igenom grunderna steg för steg: kittborttagning, urglasning, färgskrapning, tillskärning av glas, stiftning, kittning och målning. Trälagningar ingår ej. Du har med dig ditt eget fönster som du arbetar på under de kvällar vi träffas. Vid kursens slut har du nog med kunskap för att fortsätta din fönsterrenovering på egen hand.

 

Ledare för kursen är byggnadsantikvarie Madeleine Nilsson vid “Älfgärdet Restaurering”, som med sin gedigna kunskap och brinnande intresse kommer guida dig hela vägen. I kursavgiften ingår en kvällsmåltid i regi av Almars Krog samt kaffe, te och sötsak. All utrustning, alla verktyg och ev övningsbågar tillhandahåller vi. Ta med oömma kläder och handskar. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

 

Plats: Skafferiet på Almars Gård. Parkering finns norr om gården, och för dej som reser med buss stannar länsbuss 601 precis här utanför.

 

Datum: Fredag 24 sept / 1okt / 8 okt / 15 okt

 

Tid: 17:00 – ca 21

 

Pris: 2995 kr (är ni två som vill gå kursen men jobba vid samma station och på samma båge är priset för person nummer två 850kr)

 

Antal platser: 8 (Max 2 personer per station)

Yoga på loftet

Tisdagar

17.30-18.45

19.15-20.30

Start: 31 augusti

Antal tillfällen: 8 ggr

Pris: 1200kr

Denna kurs vänder sig till dig som vill stanna upp, stilla sinnet och samla ny kraft och energi.

Alla våra yogakurser har fokus på att landa här och nu samt att släppa på spänningar och stress. På Almars Loft får du uppleva lugn och stillhet i en rofylld miljö.

Kom gärna 15-20 minuter före passet och landa på den mjuka ullmattan på loftet.

 

Inga förkunskaper krävs. Denna kurs fungerar bra att utöva sittandes på stol för dej som föredrar det. Kom precis som du är!

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Kontakta oss

Telefon: 054-53 47 32

E-post: Skafferiet@almarskrog.se

Almars Gård 433

655 91 Karlstad

Sverige